У Шкарівці відкрито пам’ятну дошку Миколі Вінграновському – Освітній округ- опорний заклад освіти "Шкарівський академічний ліцей- центр позашкільної освіти"

У Шкарівці відкрито пам’ятну дошку Миколі Вінграновському

Browse By

7 листопада, в Шкарівській школі відбулося відкриття памятної дошки видатному українському письменнику-шістдесятнику, кінорежисеру, громадському діячу, лауреату Шевченківської премії Миколі Степановичу Вінграновському. Свого часу Микола Степанович бував у цій школі, зустрічався з педагогічним та учнівським колективом. А у розмовах з близькими друзями згадував, що й були часи, коли він навіть переховувся у Шкарівці від КДБ.

Спогадами про непересічну особистість, людину-легенду, друга та старшого товариша поділилися заслужений працівник культури України, член президії Українського фонду культури Анатолій Кульчицький, український письменник, громадський діяч, журналіст Анатолій Гай. Перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Савчук подякував ініціаторам встановлення дошки та організаторам заходу, підкресливши важливість усього того, що увіковічнює пам’ять про видатних українців. Після вітальних слів – урочиста мить відкриття дошки у фойє школи. Потому захід продовжився в актовому залі школи, де учні декламували поезію видатного Майстра слова.

В числі учасників заходу – відомі діячі культури та науки краю, працівники районного відділу культури і туризму, централізованої бібліотечної системи Білоцерківського району.

 

1,274 total views, 1 views today