Страшні роки ГОЛОДОМОРУ – Освітній округ- опорний заклад освіти "Шкарівський академічний ліцей- центр позашкільної освіти"

Страшні роки ГОЛОДОМОРУ

Browse By

Мало знайдеться не тільки в історії України, а й світу таких жахливих трагедій, як ГОЛОДОМОР 1932-1933 років, який випав на долю народу найродючішої і найблагодатнішої землі — України.

Голод — це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій.

Наш обов’язок розказувати про те, що сталося в Україні у 1932-1933-х роках. Голодомор в Україні замовчували роками. Зараз ми мусимо розповідати правду про історію нашого народу, щоб світ знав про Геноцид проти українців.

Шкарівська  школа теж не залишились осторонь дня пам’яті. Були проведені заходи до цього дня. Учням 1-7 класів директор шкільного музею Ярошевич А.П.  розповів історію тих часів та показав фото пов’язані із життям села Шкарівка у 1932-1933-х роках .

Учні 9-11 класів переглянули та обговорили документальний фільм про ті страшні події  разом з  вчителем історії Тіщенко А.В. В шкільному бібліотечно-інформаційному центрі бібліотекарі Мішустіна Л.Г. та Кравченко О.В. оформили інформаційний стенд, на якому були висвітлені події ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 років, а також оновили постійно діючу книжкову виставку «Страшні роки Голодомору», на  перервах вмикали відео з уривками документальних кадрів того часу.