Тренінг для педагогічних працівників – Освітній округ- опорний заклад освіти "Шкарівський академічний ліцей- центр позашкільної освіти"

Тренінг для педагогічних працівників

Browse By

24 – 26 жовтня 2018 року за сприяння Міністерства освіти і науки України за участі Британської Ради в Україніна базі КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» проведено тренінг

закладів загальної середньої освіти Київської області та методистів інституту з пілотування матеріалів  курсу «Ключові життєві уміння». 

Протягом трьох днів педагоги суспільно-гуманітарних та природничо-математичні дисциплін, які викладають у  5-9 класах закладів загальної середньої освіти, працювали у 2 групах та апробували навчальні матеріали, практично вправлялися використовувати техніки, які сприяють розвитку в учнів життєвих умінь під час освітнього процесу, опрацювавши по 2 модулі курсу. У заході взяли участь вчителі ОНЗ Шкарівської ЗОШ Мазуренко В.В. та Шкурко Л.О.

При роботі над спільним, для обох груп, першим модулем, педагогічні працівники мали можливість усвідомити особливості компетентнісного  підходу до навчання вцілому та, зокрема, процеси, пов’язані із розвитком в учнів ключових життєвих умінь, практичні підходи до навчання, які дозволяють інтегрувати ці уміння у вивчення будь-якого шкільного предмету.

Заняття другого модуля для педагогів суспільно-гуманітарного циклу спрямовані на дослідження визначень, теорій і практик спілкування та співпраці, а також на шляхи розвитку вмінь спілкуватись і співпрацювати у класі та школі, оскільки спілкування та співпраця є важливою складовою соціального та професійного життя.

Для педагогів природничо-математичного циклу зміст другого модуля спрямований на усвідомлення сутності критичного мислення та уміння розв’язувати проблеми, оцінювання вагомості цих умінь для життя.

За підсумками плідної роботи учасники тренінгу урочисто отримали сертифікати про здобуті знання