Зустріч учнів Шкарівської школи з Анатолієм Івановичем і Галиною Семенівною Гай – Освітній округ- опорний заклад освіти "Шкарівський академічний ліцей- центр позашкільної освіти"

Зустріч учнів Шкарівської школи з Анатолієм Івановичем і Галиною Семенівною Гай

Browse By

13 грудня у Шкарівській школі  відбулася зустріч із подружжям письменників Галиною Семенівною та Анатолієм Івановичем Гай. Життя цієї творчої пари сповнене багатьма цікавими зустрічами, багатими здобутками на літературно-мистецькій ниві.

Учні дізналися про життєвий шлях письменників та їхні творчі здобутки. Декламували вірші із нової збірки Галини Гай «І вічність яблуком впаде»,яка складається з трьох розділів: «Безсмертниками плаче степ» – присвячений війні на сході України, а також «Розстаней холодні роси» та «З легкого ластівки крила» до яких увійшли вірші філософського і ліричного звучання. Галина Семенівна розповіла, як саме народилася ця збірка, і продекламувала декілька віршів найбільш хвилюючих її серце.

Анатолій Іванович Гай презентував свою нову книгу «Вогненні рубежі прапороносців», яка побудована на документальних  і очевидних фактах. «Мені випало стати очевидцем чотирьох війн: військовим журналістом і письменником побувати в Нікарагуа, Анголі, В’єтнамі і врешті-решт — Афганістані, а вже в наші дні в рідній Україні побачив п’яту війну», – розповідав письменник.

Зворушлива розповідь автора про земляків сколихнула юні серця. Анатолій Іванович показав учням фотографії  на яких висвітлене життя наших захисників у зоні АТО. Він розповів учням про  своє перебування в зоні бойових дій разом зі своїм сином Юрієм, про підготовку інформаційного вісника 72-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України, матеріали якого ввійшли до нової книги «Вогненні рубежі прапороносців».

Анатолій Іванович і Галина Семенівна розповіли про свої проекти, існуючі та майбутні, та із задоволенням відповіли на запитання читачів. На згадку вони подарували шкільній бібліотеці книги з дарчим підписом.

Їх поетичне, іноді безкомпромісне слово так потрібне нам нині, тому що справедливе суспільство можуть мати тільки вільні люди, що будують його на засадах правди і любові.