Всеукраїнський тиждень права 2017 – Освітній округ- опорний заклад освіти "Шкарівський академічний ліцей- центр позашкільної освіти"

Всеукраїнський тиждень права 2017

Browse By

У сучасному світі людина, яка добре знає свої права, ніколи не дасть себе образити та має змогу користуватися ними у повному обсязі.

Відповідно до Указу Президента України Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини.

День прав людини – це міжнародне і національне свято, встановлене Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 10 грудня 1948 року №423-V, відзначається починаючи з 1950 року, 10 грудня кожного року. Початок свята поклало прийняття Загальної декларації прав людини в 1948 році. Пригадаємо наші з вами права на охорону праці. Так, основні права громадян нашої держави проголошені у первинному законі – Конституції України. Стаття 3 зазначає: «Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави». Стаття 43 Конституції проголошує: «Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом».

У рамках тижня правових знань були проведені заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. До заходів були залучені учні 1-11 класів.